NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG

afbeelding-31Amsterdam – Het weekend was onstuimig, zowel qua weer als qua volgeboekte agenda. Vrijdag begon de gekte met een fotoshoot in de inmiddels wereldberoemde Amsterdamse koopgoot, de PC Hooftstraat.

Idee is om met vier vriendinnen in sfeer van Sex and the City een plaatje te schieten waar vervolgens een advertentie rondom een vrijgezellenfeestje omheen wordt gebouwd. De party zou bestaan uit een lunch of diner bij CaffePC, gecombineerd met een rondleiding bij Coster Diamonds en een make-up sessie bij parfumerie Douglas. Weer eens wat anders dan een dag als mislukte-vrijgezelle-carnavalsclown door het leven te gaan. Er werden foto’s gemaakt van ons wandelend, bepakt met volle tassen van alle aankopen in de PC. Vervolgens stappen we een cabrio in om ook daar te stralen, met ieder vijf tassen op schoot van Douglas en Coster Diamonds. Het leukst was de foto die bij Douglas geschoten werd, het ongegeneerd lippenstiften testen ging ons alle vier goed af. Inmiddels werden mijn torenhoge killer heels me teveel en sleepte ik mezelf richting het pand van Coster Diamonds met een gezicht dat op onweer stond. Toch blijf ik stug doorgaan met glimlachen want, oh wat is het leuk om naar diamantjes te kijken die geen sterveling zich na tientallen jaren keiharde, eerlijke arbeid kan veroorloven.

Held van de PC was die middag langharige tekkel Diva, het was liefde op het eerste gezicht. Ik zag haar lopen met roze strik in haar lange manen aan een knalroze riem naast haar bazin, een typische een typische Oud-Zuid dame van midden vijftig. Enige wat ik op dat ogenblik wilde was met Diva op de foto. Thank God, haar bazin stemde toe en het poseren met het monstertje kon beginnen. Het beest blafte tegen iedere voorbijganger, aan kapsones dus absoluut geen gebrek. En ik maar gillen, ‘Diva, Diva, rustig maar, baasje komt zo terug met hondenkaviaar voor je’. Uiteindelijk heeft het een mooie kiek opgeleverd waar mogelijk zelfs een afbeelding voor op mijn eerste officiële visitekaartje uitrolt.

Karlijn @ Moscow met eigenaresse Marlies

Ik @ Moscow met eigenaresse Marlies

Na de happening op de PC is het inmiddels begin van de avond en wordt de tocht vervolgd richting 9-straatjes waar op dat moment Moscow geopend wordt, een nieuwe kledingzaak in de Runstraat. Trotse eigenaresse Marlies heeft alles onder controle, behalve het weer. De regen komt met bakken uit de lucht terwijl haar meiden een modeshow lopen op een openlucht-catwalk. Bij Marlies is de gehele collectie van het Scandinavische merk Moscow verkrijgbaar, daarnaast streeft zij naar een persoonlijke aanpak en worden de klanten verrast met cappuccino of een glas wijn.

Karlijn @ SHORTLISTiD met partyganger Michiel

Ik @ SHORTLISTiD met partyganger Michiel

Zaterdagavond laat ik mijn neus zien bij een lanceringsfeestje van SHORTLISTiD, een besloten online community voor- en door modellen. Vriending Nadia P. host de avond in de Supperclub, een plek waar je blijkbaar weer ‘gezien’ kunt worden. Er treden wat bandjes op, mensen zien er gestyld uit en er hangt een internationale vibe dankzij de vele importmodellen die overgevlogen zijn uit New York.

Ver na middernacht verlaat ik het feestje en begint de tocht per fiets naar huis door de stromende regen, weg diva-look. Als verzopen kat kom ik thuis met voldaan gevoel en goodiebag. Onder het genot van een kop thee en een geurkaars wordt de buit bestudeerd. Ik vind in ‘de tas van het geluk’ een dvd-collectie van Babylon, een haarpakket van Unite, een blik zuurtjes en wat overbodige flyers. Natuurlijk probeer ik komende week nog een extra goodiebag te bemachtigen omhier op ILFN weg te kunnen geven!

Volgende week volgt weer een nieuwe blog met onder andere verslag van happyChaos en de lancering van het boek ‘Romance’ van Chris Craymer in de Mulberryshop op de PC.

Xx Karlijn.

Een Reactie op “NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG

  1. IK BEN FAN!! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s