NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG

Karlijn Amsterdam – Afgelopen week wilde ik eigenlijk besteden aan geconcentreerd tikwerk in het kader van mijn bachelorscriptie media & cultuur die 2 juni ingeleverd moet worden. Helaas is mijn gestel zwak zodra er de nodige society-activiteiten plaatsvinden binnen de Amsterdamse bebouwde kom.

Dinsdag begint de ellende met introductie van een aantal ‘press samples’ en presentatie van het nieuwe fotoboek ‘Romance’ van Chris Craymer in de Mulberryshop op de PC. De opkomst was groot en bestond uit journalisten, fashionista’s en stylisten. Stiekem draaide alles om een sample sale op de bovenste etage waar Mulberrytassen met 60% korting de deur uitvlogen.

It-Boy Morris denkt ook zijn slag te kunnen slaan bij Mulberry

It-Boy Morris denkt ook zijn slag te kunnen slaan bij Mulberry

Avantgarde en Glamour zijn ook vertegenwoordigd met de groote Mulberry man op rechts

Avantgarde en Glamour zijn ook vertegenwoordigd met de groote Mulberry man op rechts

Uit professioneel oogpunt vertrek ik na een uurtje graaien tussen het kwaliteitsleer richting TrouwAmsterdam waar die avond een symposium door studenten en redacteuren van Vrij Nederland georganiseerd wordt ter ere van de Celebritycultuur, genaamd happyChaos. Mooie aanleiding dus om mijn vaste achterpagina, genaamd Partycrasher, in NL20 mee te vullen. Onder andere Arie Boomsma, Bert van der Veer, Judith Osborn en Bas Heijne zijn van de partij om hun visie te geven op het thema. Hebben wij de celeb van tegenwoordig nodig, wat voor rol heeft de celeb in de maatschappij en kan de wereld zonder celebrity’s? Levensvragen waarop het antwoord aan het eind van de avond nog steeds onbeantwoord bleef. Wat een intellectueel geneuzel zou je zeggen (was het ook!) maar ik vond het een verademing me even tussen enthousiaste, betrokken en vrijgevochten studententypes te begeven in plaats van de gebruikelijke goudgraafsters.

Vrijdag piept vriendin A. mij eind middag op om mee te gaan naar de opening van het Fashion Museum in het World Fashion Centre. Kim Feenstra treedt buiten haar modellenboekje en praat de boel aan elkaar. Wij vallen midden in de catwalkshow binnen. ‘Wat een ongelofelijke tegenvaller!’ Dit is absoluut niet wat we ervan verwacht hadden en voor een colaatje light moet zelfs de volle mep betaald worden. Dit gaat te ver. Binnen tien minuten staan we dan ook buiten met ontzette blik in de ogen en verplaatsen we ons per Vespa richting SingSing (restaurant in Oud-Zuid) in de hoop op een voedzame maaltijd (van een dozijn hapjes hoefden we het niet te hebben tijdens het aftandse spektakel). Laat wordt het niet deze avond, na het eten doe ik een afsluitend rondje in Lola’s en vertrek in stilte naar huis. Volgende dag staat er een drukke werkdag voor US Markets op het programma, een taaie belleggerssite waar ik de wereld van de hedendaagse beleger mag opfleuren met mijn geratel.

Zeer gemaakte glimlach van oor tot oor in de barre omstandigheden bij het Fashion Museum

Zeer gemaakte glimlach van oor tot oor in de barre omstandigheden bij het Fashion Museum

Het weekend sluit ik in stijl af met een BBQ op niveau in Vakzuid. Aanleiding voor deze gigantische pr-stunt is het nieuwe pitchersconcept van Sonnema VodkaHerb. Een pitcher is een grote kan Sonnema VodkaHerb, aangevuld met vers fruit en kruiden geteeld in eigen tuin om met een aantal vrienden te delen. Het concept werd gister al snel opgepikt door de genodigden wat ervoor zorgde dat de ene na de andere kan vodka over de bar getakeld werd. Dat beloofd veel goeds voor de rest van de zomer…

Ook ik heb het concept begrepen

Ook ik heb het concept begrepen bij de Sonnema VodkaHerb party - Foto RVDA

Volgende week verslag van onder andere uitreiking de Single and Fabulous award, Cosmo’s mooiste benen van Nederland en de film Coco avant Chanel.

Liefs Karlijn

3 Reacties op “NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG

  1. En vandaag met 25°C en een vodka-kater wel geconcentreerd voor je scriptie zitten tikken? :)

  2. Ziet er gelikt uit, Viskie.. Ik ga je volgen, dikke kus uit NYC!

  3. ik wist niet dat jij je eigen blog had…ik kwam je nog tegen bij vakzuid, sonnema’s zondag. oude vrienden uit zeist;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s