NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG: Single & Fabulous Awards

Single & FabulousWat: Single & Fabulous Awards
Waar: Restaurant Aan de Poel
Wanneer: Maandag 25 mei 2009

Amsterdam – Een verkiezing rond de meest felbegeerde bachelor van ons land kennen we inmiddels, daar heeft Jackie magazine haar faam zo onderhand aan te danken. Na twee meer dan geslaagde te-rijke-mannenlijsten is het tijd om ook de andere sekse aan hun trekken te laten komen. Summertime magazine besloot een contest te organiseren in samenwerking met fashionscene.nl en Sunday’s waarin er twee Awards worden uitgereikt; één voor de titel Most Fabulous Single en één Award voor de Most Famous Single BN’er. Vooral die eerste categorie maakte het leven van een aantal dames afgelopen tijd een stuk spannender. Iedereen kon zich opgeven als Most Fabulous Single, en bescheidenheid siert tegenwoordig geen ster meer dus de aanmeldingen stroomden in grote getale binnen.

We waren verzekert van een warm paparazzi onthaal

We waren verzekert van een warm paparazzi onthaal

Uiteindelijk selecteerde de jury zeven meisjes die een make-over krijgen. Hoe stralend de dames in kwestie er van naturen al uitzien, het is nooit goed genoeg en met een make-over kan je het beste bij de geboorte al beginnen. Adviezen van Dr. Phil over ‘jezelf accepteren zoals je bent’ lappen we bij deze aan onze laars. Tijdens de make-over worden de meiden gefilmd en beantwoorden zij ondertussen wat diepgaande vragen over zichzelf zodat wij hun ware fabuleuze personality leren kennen.

Vanaf dit moment schakelen we door naar het hart van sterrenrestaurant Aan de Poel in Amstelveen. Er gaat een wereld voor mij open want, wat ligt het restaurant hier schitterend aan het water, wat ziet alles er gelikt uit en wat hebben we een mazzel met het zonovergoten weer. Over een klein uurtje weten we welke twee happy singles er naar huis gaan met een bijna wetenschappelijke titel op zak. Op basis van de video’s tijdens de make-overs vallen er vier Most Fabulous Singles af en blijven er drie winnaressen op het podium staan met Viktor Brand als presenterende rots in de branding. Na een aantal zenuwslopende minuten mag Hester de Waard haar CV aanvullen met de titel Most Fabulous Single. Tevens rijdt zij naar huis in een gloednieuwe Fiat 500.

Model Kim Feenstra viste net naast het net

Model Kim Feenstra viste net naast het net

Dan verzoekt showman Viktor de menigte zich naar buiten te verplaatsten waar de gasten worden vermaakt met een opzwepende dansact uit de musical Dirty Dancing. Inmiddels kan ik mijn nerveusiteit amper onder controle houden: Wie wordt de Most Famous Single BN’er?! Viktor vertelt dat er een boot met de drie genomineerde BN’ers in aantocht is met aan boord Kim Feenstra, Susan Smit en Elize. Helaas is de motor van de boot minder sterk dan verwacht en breekt bij Viktor het zweet uit omdat hij nog een kwartier aan elkaar moet ratelen zonder tekst. De stilte is angstvallig maar verhoogt de spanning enorm. ‘Is er al iets te zien?’ vraag ik aan iedereen die een gezichtsspier lijkt te vertrekken. Eindelijk stappen de hooggehakte lady’s op het droge en wordt na enkele minuten duidelijk dat Elize zich komende twaalf maanden, na ex-winnares Jennifer Hoffman, als Most Famous Single BN’er mag profileren. Nou, weten we dat ook weer.

Showman Viktor met een fabulous single?

Showman Viktor met een fabulous single?

Op naar de hapjes op sterrenniveau! Ik ontdek dat er in de keuken niet meer te halen valt dan een bitterbal en een gefrituurde gamba. Een event is maar saai als er niets is om ‘opbouwende kritiek’ op te leveren. Bij deze maak ik mijn keiharde punt met het feit dat de hapjes ver beneden pijl waren, en dat rond etenstijd bij zo’n veeleisend sterrenpubliek. Gelukkig is de goodiebag die bij vertrek wordt uitgedeeld ver boven pijl wat alle sores in één keer doet verdwijnen. In een strandtas van Sunday’s met een gevoelsmatig inhoud van 1 m³ tref ik producten aan van Philips, het laatste parfum van Sarah Jessica Parker, twee fotoboeken, een fles rosé, MET Jeans en wat zonneproducten. In de tas van het geluk die Kim, Elize en Susan meekregen zat ook nog een armband van Buddha to Buddha en een tas van Sogno verstopt.

Pas geboren ster Hester geniet samen met Elize van de overwinning

Pas geboren ster Hester geniet samen met Elize van de overwinning

Eenmaal in Amsterdam gearriveerd is het een kluif de goodiebag heel thuis te krijgen per fiets. Ik wordt bijna bedolven onder het gewicht van de tas en vrees voor een fataal einde als dit zo doorgaat. Tenminste wel een eervolle dood, een hoger doel om voor te sterven kan ik niet bedenken. Met een meer dan voldaan gevoel sluit ik de dag af met de gebruikelijke seance die elke keer wordt gehouden bij het veroveren van een tas met spullen. Ik stal alles zorgvuldig uit op de keukentafel en bedenk wie ik komende week blij kan maken met fotoboek en een elektrische tandenborstel…

Liefs, Karlijn Visser

Een Reactie op “NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG: Single & Fabulous Awards

  1. Wat een fabulous stukje entertainment weer! Smullen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s