NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG

KITCWat is belangrijker, mijn blog voor I Love Fashion News of een conclusie schrijven zodat ik morgen mijn scriptie over de genderconstructies van Brigitte Bardot in goede orde kan inleveren?

Na slopende minuten van overpeinzingen en een half uur mediteren (in die tijd had scriptie al lang af kunnen zijn) besluit ik voor het eerste te kiezen. Een keus die de hoogleraar ook vast zal begrijpen.

Ik wist niet dat een mens in een week tijd zoveel nutteloze feestjes, borrels en partijen kon afstruinen als ik afgelopen zeven dagen gedaan heb. Laat ik me beperken tot de absolute highlights waaronder Cosmopolitans mooiste benen van Nederland, opening van het stadsstrand te Amsterdam, Strand Zuid en een fout proletenfeestje op de Ocean Diva.

Cosmopolitan magazine organiseerde voor de tweede keer een ‘mooie benen wedstrijdje’. In Hotel Arena mochten 25 dames afgelopen donderdag hun prachtige stelten laten zien aan een jury die onder andere bestond uit Dirk Taat, de winnares van vorig jaar en Cosmo’s hoofdredactrice Claudia Straatmans. Presentatie was in handen van Nicolette van Dam. Bij binnenkomst heb ik moeite met acclimatiseren. Het gaat slecht in bladenland maar dat er zo weinig winst wordt gemaakt dat ik zelfs verantwoordelijk ben voor het inschenken van mijn eigen water gaat wel heel ver. Nadat ik me over deze hindernis heb heen gezet is de winnares al zowat bekend gemaakt. Ilse Danielle Martina wint de hoofdprijs, zij mag zich een jaar gratis scheren met Gilette. Hopen voor Ilse dat Gilette een juiste begroting heeft gemaakt en het niet blijft bij enkel één scheermes waar zij 365 dagen scheerplezier aan kan beleven.

Gezichts uitdrukking spreekt boekdelen: Lichte credit crisis in de goodiebag

Gezichts uitdrukking spreekt boekdelen: Lichte credit crisis in de goodiebag

Een dag later is Strand Zuid aan de beurt. Gewapend met camera voor mijn NL20 pagina ga ik samen met vriendin A. richting RAI een romantisch terrein waar de horecagelegenheid haar roots heeft gevestigd. Vanuit the scene vernam ik eerder berichten dat het feestje compleet uitverkocht zou zijn. De verspreider van het nieuws kennende neem ik zijn praatjes over het algemeen met een grote korrel zou. Blijkbaar had hij deze keer gelijk. Bij aankomst staat er een rij om U tegen te zeggen, bedelen er mensen om een toegangskaart en is het wagenpark aan Vespa’s zo onderhand groter dan het zalencomplex van de RAI zelf. Aan de bar is het een komen en gaan van bekende koppen, de ‘usual suspects’ hebben zich in grote getale op deze plek verenigd. Ik word moe van het socializen, pak mijn camera en ga aan het werk. ‘Zijn er nog BN’ers gespot vanavond?’ roep ik om me heen. Een plattere vraag kan ik me nauwelijks voorstellen. BN’ers doen het nou eenmaal goed op foto’s en waarom altijd geïnteresseerd zijn in de mens achter de BN’er als product?! Na een kwartier fotograferen ben ik tevreden over het resultaat en vertrek in stilte met vriendin A naar de grachtengordel. Ik ga mee naar een verjaardag van de oom van A. die zich in alle bescheidenheid van mij de beste ‘celebrity tandarts van Nederland’ mag noemen. Wat een verademing om alle praatjesmakers achter me te laten. Ik beland in een tuin aan de Keizersgracht met mensen die een verhaal hebben. Onder het genot van een vers gegrilde bbq-spies van TV-kok Casper Burgi verstrijken de uren in hoog tempo en fiets ik rond de klok van drie uur ’s nachts naar huis.

Ik met versgestrikte "BN'er" Suze Mens

Ik met versgestrikte "BN'er" Suze Mens

Zaterdag begint met het inslaan van powerfood om komende uren gefocust aan mijn Bardot-tekst te kunnen werken. Ondertussen staat mijn telefoon op gloeien, of ik zin hem mee te gaan varen. ‘Ja natuurlijk!’, alleen ben ik genoodzaakt me in quarantaine op te sluiten ten diensten van dit hogere doel. ’s Avond mag ik mezelf eindelijk uitlaten en fungeer ik als strenge doorbitch bij een party van The Mix in de Heineken Brouwerij. Tegen middernacht wandelen vriendinnen K. en C. binnen om na mijn uren van hard werken gezamenlijk los te gaan op tunes van DJ Joyce Mercedes. Vlak voor sluitingstijd van de Brouwerij besluiten we nog een glimp van La Fete mee te pakken op de Ocean Diva.

Met socialite Olivier op de foto: Roofdier of knuffelbeest?

Met socialite Olivier op de foto: Roofdier of knuffelbeest?

Uitgelaten belanden we in een taxi die ons bij de boot aan de IJ-kade afzet. Ondertussen wordt er van alles geregeld om te bezuinigen op het entreekaartje, 30,00 euro per persoon betalen voor een feestje doen we natuurlijk niet meer. Muziekman Dr. Kars is de absolute held van de avond! Hij laat voor even zijn draaitafel + een 1.500-koppige dansende menigte achter om de drie verloren diva’s naar binnen te halen. In het ruim van het schip aangekomen lopen we in slowmotion onze inspectieronde. ‘Wie zijn er, waarmee zijn de criminele vip-tafels gevuld en wie gaat met wie’ zijn vragen waar we het antwoord gedurende deze hakkenparade op krijgen. Snel merken we dat de harde kern uit the scene zich bevindt achter de draaitafels van dj Dr. Kars. Binnen vijf minuten zijn ook wij op het vip-podium geklommen met een alcoholische versnapering in de hand. De gehele dj-boot en de ruimte daarachter is compleet afgevuld met knuffels, bestemd voor het Emma Kinderziekenhuis. Elke partyganger moest een knuffelbeest meenemen, anders werd de toegang geweigerd. De ene knuffel is nog lelijker dan de andere. Het duurt niet lang of er ontstaat een gevecht tussen verschillende knuffelpartijen. Ik mep om me heen met een katachtig wezen met op zijn t-shirt de legendarische tekst ‘DJ CAT’. Onze eigen Dr. Kars kon wat mij betreft zijn platen pakken nu DJ CAT in da house is gesignaleerd. Vriendin C. vist ondertussen een inktvis uit de knuffelberg en zet het weeïge mormel op haar hoofd wat haar blauwe ogen extra goed doet uitkomen. De bende is compleet zodra ik in mijn oor iemand hoor schreeuwen ‘dood alle dieren, ik heb een gifslang in mijn hand’. Daarop volgde de vraag, ‘Karlijn, vind je mij nu extreem?. Waarop ik antwoord ‘Nee joh, totaal niet. Eet binnenkort eens een broodje met Marianne Thieme, dat zal jullie vast nader tot elkaar brengen.’ Gelukkig behoort de gifslang tot de ikea-kinderfamily en is de persoon in kwestie in het dagelijks leven een weldenkend universitair geschoold mens. Wat een berg knuffeltjes al niet in je naar boven kan halen…

Bedolven onder de agressieve knuffels

Bedolven onder de agressieve knuffels

Zodra ik mijn bed in duik zie ik dat het niet lang meer duurt voordat de ochtend begint. Wat een avond, hilarisch! Nog niet eerder heb ik last gehad van spierpijn in mijn kaken van het lachen.

Na al deze avonturen maak ik me op voor komende week met op het programma; de lancering van de Samsung LadyPhone door Yfke Sturm, de Glammy Awards en de uitreiking van de Talkies Terras Award.

Liefs Karlijn

2 Reacties op “NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG

  1. altijd leuke blogs karlijn!
    x

  2. Ik vind dat je stukjes echt heel leuk omt te lezen, je schrijft met een tikkie humour en sarcasme…
    Ee genot om te lezen! succes verder en ik blijf je volgen…
    Groetjes domanic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s