NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG – Part II

KarlijnAmsterdam – Donderdag heb ik een presentatieklus op landgoed Duin & Kruidberg. Een romantischere plaats binnen de provincie Noord-Holland bestaat er niet. Het lijkt wel of ik in de middel- eeuwen ben beland. ‘ Hier wil ik later trouwen en wonen’  waren de enige gedachte die bij mij de revue bleven passeren. Aangezien ik een filmpje moest opnemen tussen de beleggers leek het mij een verstandige vraag om eens te informeren hoe ik van € 1 een miljoen euro kon maken om vast een paar vierkante meters van het pand tot mijn eigendom te kunnen rekenen aan het eind van de avond. Jammer genoeg konden deze mannen mij niet op weg helpen, zelfs niet na een paar keer knipperen met mijn bambi ogen. Met teleurstelling in mijn stem ga ik over tot het reguliere vragenlijstje en vraag de heren het hemd van het lijf over turbo’s die tegenwoordig als RBS-turbo’s door het leven gaan. Uiteindelijk verlaat ik het landgoed toch met voldaan gevoel dankzij een Oesterkoning die ik vond tussen de beleggende mannen. Hij zei met zwoele stem, ‘ Meid, mij mag je altijd bellen voor (beleggers)tips, al is het midden in de nacht. Al vrees ik dat ik van je euro eerder 50 cent maak dan een miljoen.’  Tja, daar heb ik dus ook geen bal aan. Op het moment dat ik stampvoetend weg wil banjeren drukt hij zijn visitekaartje in mijn hand. Toen begreep ik dat deze Oesterkoning, als het moet, de hele zee berooft van haar oesters om mij tevreden te stellen. Beetje jammer dat ik niet van oesters houd. Dag Oesterkoning en dag Duin & Kruidberg.

De trouwlocatie is bekend, nu de prins nog...

De trouwlocatie is bekend, nu de prins nog...

Woestaantrekkelijke Oesterkoning

Woestaantrekkelijke Oesterkoning

Volgende avond vertrek ik met J. richting Blaricum om een feestje van racelegende Michiel M. bij te wonen. Bij aankomst wordt onze auto keurig overgedragen aan de valet-parking jongens en is vriendin A. inmiddels ook gearriveerd om met z’n drieën het enorme pand te betreden. Op de veranda borrelt een menigte luidruchtig, staat Michiels wagenpark opgepoetst in het zicht en produceert een gigantische discobal in de hal een licht waar zelfs de koplamp van zijn Ferrari nog wat van kan leren. Het Mekka van het huis is die avond de kelder. Het lijkt verdorie wel Miami SoBe, en dat in het Gooi! Het soutterrain is omgebouwd tot discotheek met lichtgevende dansvloer uit vervlogen tijden. Aan de zijkanten heeft Michiel een vip-area in elkaar geknutseld om de nouveau riche net dat beetje extra service te verlenen waar zij altijd naar op zoek zijn. Na een wervelend optreden van de man met het gebleekte kapsel is het mooi geweest. J. heeft een uur geleden het Gooische reservaat al verlaten, nu zijn A. en ik aan de beurt. Complimenten voor Michiel, dit soort on-Nederlandse feestjes staan niet elke week op de agenda terwijl ik zeker weet dat niemand daar problemen mee heeft. Misschien een idee volgende keer een collectebus bij het wagenpark te zetten. Voor een minimaal bedrag van duizend euro mag je een rondje racen in de achtertuin voor het goede doel.  Zo kopen we ons schuldgevoel af en is de balans met de rest van de wereld weer een klein beetje te hersteld.

Na een avond vertoeven tussen de grootste rijkaards van het land kom ik tot mezelf tijdens een lunch bij Walem aan de gracht met vriendinnen A, K en Gay-Best-Friend L. in wording. Nadat we ons broodje verorberd hebben gaat de reis verder naar een sieradenzaakje op de verschrikkelijk vieze Nieuwendijk. Van horen zeggen verkopen ze bij NANA de neppe versie van CC SKYE, waar Gwen Stefanie en de altijd stijlvolle Kim Kardishian eerder mee zijn gespot. Die moeten wij ook hebben! Helaas verkopen ze net niet de juiste kleurcombinatie en kopen we alle vier maar een andere armband om onze vriendschap naar de eeuwigheid te helpen. Ineens is de dag zowat om en vertrek ik met vriendin A naar het pittoreske Bergen om kennis te maken met haar jeugdjaren. Bergen blijkt een gezellig dorp te zijn waar A. iedereen kent en iedere man met A. wilt trouwen. Goed werk verricht dus in de aanloop naar het Sodom en Chomorra, Amsterdam.

De echte variant..

De echte variant..

Mijn zondag verliep rustig. Morgenochtend begint de werkweek om 9.00 en daar moeten de nodige voorbereidingen voor getroffen worden. Volgende week verslag van de lancering van de eerste Porsche Design Shop, zit Samsung niet stil en lanceert een eco-telefoon, en organiseert Paradiso een tribute to the King of Pop.

Liefs Karlijn

Een Reactie op “NEW KARLIJN IN THE CITY BLOG – Part II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s