NEW FASHION CAMP: by Summer Academy Amsterdam

Fashion CampAmsterdam – FashionDesignCamp Amsterdam biedt jongens en meisjes tussen de 14 en 18 jaar een fascinerende kennismaking met alle ins en outs van Fashion. Tijdens dit Summercamp krijgen zij de kans om hun eigen mode-, design- en stylingtalenten te ontdekken en om andere liefhebbers van Fashion te ontmoeten.

Reactie Lieke Dols: ‘FashionCamp was geweldig en heel erg leerzaam. Het dagprogramma was leuk en niet te vol, geen moment van verveling. Het mouleren en de shoot waren vet! Ook bij Bas Kosters en Ilja Visser was het erg leuk. Het eten was heerlijk. Als het aan mij ligt ben ik er volgend jaar weer bij. Top en bedankt!’

FashionCamp wordt FashionDesignCamp
Na het succes van FashionCamp 2008 besloten FashionCamp en Artemis Styling Academie de krachten te bundelen door het oprichten van Summer Academy Amsterdam. Deze Summer Academy organiseert dit jaar FashionDesignCamp; een uitgebreide versie van FashionCamp waar zelfontplooiing en creatieve vorming ter hand worden genomen door beroepsprofessionals en ervaren begeleidingsteams. Deelnemers kunnen tijdens FashionDesignCamp ontdekken of Fashion echt hun passie is. Voor degenen die dit al zeker weten is het zomerkamp een goede voorbereiding op een designopleiding.

Fashion is een geweldig vak waarin persoonlijke visie en creativiteit volledig tot hun recht komen. Het totaalconcept van FashionDesignCamp is dan ook gebaseerd op het idee dat de deelnemers hun eigen individualiteit en creativiteit kunnen en mogen uitstralen. De mensen achter FashionDesignCamp hechten veel waarde aan de aandacht voor het zelfbewustzijn van de jongeren en hun waardering voor elkaar. Dit is doorvertaald naar het programma en in de (persoonlijke) begeleiding gedurende het kamp.

FashionDesignCamp heeft een compleet en toegankelijk programma dat is samengesteld door een team van beroepsprofessionals onder leiding van Eartha Vyent en Liesbeth van Berkel (directeur en DGA Artemis Styling Academie) en met medewerking van diverse ‘ProFashionals’. In het programma  van FashionDesignCamp staan verdieping, ontwikkeling en tijd voor nadenken over eigen ideeën en voor het volgen van je creatieve impulsen centraal. Van alle deelnemers wordt verwacht dat zij hard aan het werk gaan, maar het is ook belangrijk dat ze samen een hele fijne tijd hebben. Daarom wordt er ook tijd vrij gemaakt voor ontspanning in de vorm van yoga, streetdance, tripjes met de FashionDesignCamp-boot, een accessorize party of andere fashionable verrassingen. Daarbij zorgt FashionDesignCamp de hele zomer lang voor een leuke slaapplek en goed en gezond eten.

Wat kan je verwachten?
FashionDesignCamp vindt plaats gedurende een aantal weken in de maanden juli en augustus. Van zondagmorgen tot vrijdagavond worden de deelnemers ondergedompeld in de wereld van Fashion. Elke dag kunnen ze door middel van Fashion gerelateerde activiteiten laten zien wie ze zijn, wat ze kunnen en zich verder ontwikkelen.

Ook komen er professionele visagisten en hairstylisten langs om de deelnemers te laten zien hoe je met make-up en door middel van hairstyling het totaalbeeld helemaal af kunt maken.

Vorig jaar werd duidelijk dat de FashionCampers zich graag bezig hielden met het realiseren van een eigen creatie. Dit jaar richt FashionDesignCamp zich daarom nóg meer op het Design. De deelnemers leren hoe je ideeën kunt uitwerken tot een echt ontwerp en uiteindelijk tot een eigen creatie, door lessen in modetekenen, patroontekenen, mouleren en door het onder de knie krijgen van basis technieken. Ook wordt er aandacht besteed aan de motivatie van keuzes voor een ontwerp. Waarom kies je voor een bepaalde kleur of stof? En hoe breng je het ontwerp naar buiten als het klaar is? Daarbij wordt er elke week kleding door de deelnemers gecustomized. En natuurlijk worden in de loop van de week deze nieuwe vaardigheden vastgelegd in een photoshoot.

Kortom; de FashionDesignCampers leren alles wat ze nodig hebben om hun passie voor mode tot uiting te kunnen brengen en er achter te komen of ze later verder willen in Fashion. Alles bij elkaar is FashionDesignCamp een leerzame, maar ook erg leuke en gezellige  vakantieweek die in het teken staat van nieuwe mensen ontmoeten en met een gezamenlijke passie bezig zijn. Aan het eind van de week krijgen de deelnemers een certificaat mee en kunnen daarmee hun eerste officiële mode-opleiding op hun CV zetten.

Reactie Juli Faasen: ‘Lieve Eartha, toen ik hier binnen kwam vond ik het heel spannend omdat ik nog niemand kende maar al snel waren we aan het praten. Ik had er al helemaal zin in, ik wilde het liefst meteen beginnen. Ik heb deze week veel geleerd. Bijv. het sneltekenen, kleding op een pop maken met spelden en dat de eerste tas door een man gedragen werd. Maar naast dat deze week leerzaam was heb ik er ook nieuwe vrienden aan overgehouden. En het was zo gezellig met iedereen,  ik heb het echt naar mijn zin gehad. De begeleiders waren voor mij ook een soort van vrienden, ze waren heel erg aardig en ook goede begeleiders. Er is niks wat ik niet leuk vond. Het was allemaal zo leuk! Het was ook heel speciaal dat we naar de fashionshow van Percy mochten. Ik kan nog veel meer opschrijven (Daryl van Wouw/moodboards maken/restaurant Fifteen/Marvy  Rieder/trendspotten etc). Ik vind het heel leuk dat u (o, nee je) dit zomerkamp hebt georganiseerd. Ik wil u/je daar hartelijk voor bedanken. Het was een super week en ik zal hem nooit vergeten’.

FashionDesignCamp voor gevorderden
Voor degenen die vorig jaar al hebben deelgenomen aan FashionCamp of voor de wat meer ervaren ontwerpers in spé, is er een speciaal FashionDesignCamp programma voor gevorderden ontwikkeld. Deze zomer kunnen zij dus weer opnieuw de uitdaging aangaan!

www.fashioncamp.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s