NEW KARLIJN IN THE CITY – Part I

Karlijn VisserAmsterdam – De opening van een nieuwe feestweek gaat hand in hand met een testrit in een gloednieuwe Porsche Cayenne. Dit ter ere van de lancering van de Porsche Design Eyewear Shop te Heteren.

Vriendin M. en ik hebben ons al dagen van tevoren voorbereid op de treinreis naar Heteren. Het is bloedheet, we moeten eerste klas zitten want tja, we zijn nu eenmaal enorm belangrijke pers, en tot overmaat van ramp moeten we ook nog eens onze mond houden omdat we per ongeluk in een stilte coupe zijn beland. Even doorbijten. Straks staat er vast een enorme Porsche klaar om de fashionably veel te late diva’s op station Ede-Wageningen op te pikken en te droppen in de bush bush van Heteren. Daar, waar alleen het Porsche Centrum als ijkpunt van herkenning gold.

Zonder zonnebril ook geen Porsche Cayenne.

Zonder zonnebril ook geen Porsche Cayenne.

Meteen bij aankomst worden we naar een persruimte geloodst. ‘Ho, dit gaat te snel’  zegt M. ‘Ik moet mijn nagels nog lakken’. ‘Nee gek’ roep ik, ‘iedereen wacht op ons en die Porsches die klaarstaan voor de testrit zijn zo verdwenen gezien het aantal pk’s. Voor ik er erg in heb heeft M. zich opgesloten op de wc en pak ik mijn poederdoos er uit verveling maar bij. Even later stappen we afgestyld de ruimte binnen. Enige wat nog aan de outfit ontbreekt is een nieuwe Porsche Design bril. ‘Jemig! Komt dat even goed uit’ roep ik, voor onze neus ligt namelijk de hele collectie Porsche brillen uitgestald. Ik kies de allergrootste pilotenbril die ik ooit in mijn leven heb gezien.

Niet veel later stappen ik, aka Maja de Bij (gezien de grote van de glazen), en snelle Motormuis M. in de Porsche van ons leven, de Cayenne. Deze auto gaat ons de vele weilanden van de gehele provincie Gelderland tot in detail laten zien. Dit laatste werd ons alleen pas duidelijk na het uitblijven van de TomTom en het aangezicht uit het raam van een landelijk Frans landschap. ‘Sjit, Mir, we zijn verdwaald’ gil ik. ‘Ja dat zijn we zeker maar we rijden wel in een Porsche, joehoe!’. Dat is waar, lekker boeiend dus van die extra kilometers. Ik besluit de geluidsinstallatie eens uitgebreid te testen. Langzaam aan draai ik de volumeknop tot een hoogte die me het gevoel geeft dat de auto binnen niet al te lange tijd ontploft vanwege de hoge geluidsdruk. Als een heus familielid van de Flodders hang ik uit het raam en blèr mee op Lady Gaga. Heteren zal weten dat we geweest zijn.

Paparazzi fotografen zitten ook overal zelf in Heteren

Paparazzi fotografen zitten ook overal, zelfs in Heteren

Uiteindelijk weet de eigenaar van het Porsche Centrum ons in te halen en vervolgens met veel moeite naar plaats van bestemming te begeleiden. Moe maar voldaan zitten we een paar uur later in de trein terug. Dit keer kwam de stilte coupe goed van pas en werden onze monden vrijwillig gesnoerd door de grootse avonturen van afgelopen middag die verwerkt moeten worden. Niet normaal, dat we zoiets op onze leeftijd nog mogen meemaken.

Vrijdag drink ik met vriendin A. de nodige drankjes in En Pluche, een van mijn favoriete borreltenten van Amsterdam. En Pluche is de buurvrouw van Joops Braakhekkes Garage waar nooit niets gebeurd. Nadat A. en ik allerlei levenszaken besproken hadden stapt SAPPH Baron Rob H. binnen. Binnen no-time liggen A. en ik onder de tafel van het lachen. Het ene verhaal van Rob H. is nog vunziger dan het het andere. We praten over zijn schoonmaakster, het nieuwste SAPPH-broekje en wat mijn outfit wordt als ik bij Rob kom schoonmaken in plaats van bij mijn twee thuiszorgoma’s.

Wat spoken Rob en Erwin uit op dit ongure tijdstip?

Wat spoken Rob H. en Erwin uit op dit ongure tijdstip?

Rond middernacht breien we er een eind aan. Ik loop met Rob mee naar buiten en tref dit tableaux vivant aan op straat. Wat doen Rob H. en Garage gastheer Erwin buiten zo laat nog op straat met een dikke auto op de achtergrond? Het stadium van ‘hangjongeren’  zijn de heren als het goed is al ver gepasseerd… Morgen meer details!

Liefs Karlijn

Beeld Porsche: Bas Losekoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s