NEW EVENT REPORT: Boutyq

Catwalk binnenAmsterdam – Boutyq is de nieuwste aanwist in de Nederlandse modescene. Gisteravond presenteerde Wella in samenwerking met Mynth events de eerste versie van het modefeestje in het voormalige Trouw gebouw in Amsterdam.  De internationale roem van Tony Cohen en Jade Jagger trok ook de belangstelling van Neerlands modepers en menig BN-er wat resulteerde in een overvolle catwalk met zomerse temperaturen.

Na een welverdiende cocktail opende een heuse Andre Hazes imitator de avond met zijn versie van de klassieker ‘Bloed Zweet en Tranen’. Gelukkig liet de show van Tony Cohen niet lang op zich wachten. Met zijn Heaven and Hell collectie showt Tony een indrukwekkende najaarscollectie die voornamelijk uit  zwarte items bestaat. Hoewel een donker kleurpalet zijn collectie overheerst worden zijn ontwerpen interessant door de stofkeuze die opmerkelijk is te noemen.  Gladde stoffen gecombineerd met ruwe materialen zorgen voor mooie silhouetten en onverwachte  details. Tony laat zien dat zwart niet saai hoeft te zijn en verrast ons met ook een paar gekleurde stukken. Paars en goud in combinatie met grijze tinten en ton sur ton combinaties maken de collectie tot een rustig geheel met als eyecatcher een prachtige de felroze jurk.

Tony Cohen

Tony Cohen

Jade gooit het over een hele andere boeg met haar kleurrijke Queens of Teens collectie die duidelijk een jonger karakter heeft. Ze showt veel jersey materialen die bedrukt zijn met fotoprints en andere afbeeldingen. Het is duidelijk te zien dat Jade haar inspiratie dicht bij haarzelf heeft gezocht. Zo zijn er veel verwijzingen naar rock en roll papa Mick Jagger zoals de XTC pillen en het welbekende lipembleem die op verschillende ontwerpen worden afgebeeld. Een ander terugkerend aspect in de show zijn de veren die in het haar worden gedragen en als oorbel dienst doen.
Jade JaggerTer afsluiting van deze enerverende avond wordt de cd van The Black Hornet gepresenteerd, waarna er tot in de kleine uurtjes door wordt gefeest. Het is de bedoelding dat Boutyq twee keer per jaar plaats gaat vinden. De volgende editie is in februari en beloofd veel goeds als we Bastiaan van Schaik, de gastheer van de avond, mogen geloven.

Fashioncrowd

Fashioncrowd

In de loop van deze week volgt er nog een fotoverslag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s