NEW KARLIJN IN THE CITY – St. Tropez II

Karlijn VisserAmsterdam – Met een brak hoofd en uitzicht op een skyline vol met dikke boten breng ik Nederland op de hoogte van alle hilarische avonturen aan de Cote d’Azur. De plek waar geld geen Rolex speelt en de enige taal ‘kapitaal’ is.

Eergisteren met cameraman C. wezen filmen in St. Tropez. Bedoeling was om een rijkaard aan de haak te slaan die mij by boat de baai met prachtige villa’s aan zee laat zien. Dit, in het kader van een video over de do’s en dont’s die gelden in het mondaine vissersdorpje. Bij aankomst in de haven loop ik heen en weer langs de twaalf duurste jachten en kies de aller grootste uit. Ik zie mezelf al op het dek liggen, zonnebadend in weelde en een bediende die met een stel palmbladen boven mijn hoofd wappert. Zodra ik op een bel druk komt er een serveerster met champagne en kaviaar voorbij.

Forget it! De ongeïnteresseerde rijkaart loopt met verveeld hoofd mijn kant op als ik naar hem zwaai. In short, D&G shirt en een cap achterstevoren op zijn hoofd sloft hij naar mij toe. Ik vertel hem dat we van ‘the dutch television’ zijn, daar moet hij toch voor warmlopen?! Michael (zo heet de goldenboy) wimpelt mij af en zegt dat ik over een minuut of twintig terug kan komen. Naast patserig gedrag signaleer ik bij deze man ook een serieus autoriteitsprobleem. Hij geniet ervan mensen op hem te laten wachten. Oké, dat doen we dan maar, alles voor een goed filmpje en zijn ego is weer gevoed.

'Zuurstof uit een flesje, precies wat mijn huid dagelijks nodig heeft.'

'Zuurstof uit een flesje, precies wat mijn huid dagelijks nodig heeft.'

Ondertussen struin ik wat boetiekjes af en spot een nieuw beautydrankje: Beauty to go!. Met extra zuurstof, anti-oxidanten wat de elasticiteit van de huid bevorderd. Top! Hier kan ik mee aankomen bij die knakker op de boot. Inmiddels zijn de minuten om en wacht ik als zielig, afhankelijk schaapje op de grote man die de touwtjes in handen heeft, grrr. Ineens komt daar Daan op zijn scooter aan gescheurd die ik ken uit Amsterdam. Hij blijkt een lot uit de loterij. Voor de camera verteld hij in geuren en kleuren over St. Tropez; waar je moet zijn, wat je moet dragen en vooral wat je niet moet doen ‘praten over geld’. Dit blijkt niet alleen voor Daan een probleem te zijn. Zodra er over werk en verdienmodellen wordt gesproken doet de gemiddelde St. Tropez-ganger de deur keihard dicht. Mysterieus hoor, maar ik heb mijn vermoedens…

Daan bleek een geschenk uit de hemel om voor de cam te hebben: Juiste St Tropez-look, juiste antwoorden en juiste scene

Daan bleek een geschenk uit de hemel om voor de cam te hebben: Juiste St Tropez-look, juiste antwoorden en juiste scene

Na het gesprek met Daan wenk ik een bediende van mister Michael. Die verteld mij dat het schip over enkele minuten richting Monaco verkast. Michael ligt onderuit gezakt op zijn 4e verdieping en kijkt mij met zelfgenoegzaam gezicht aan. Ik kan me nog net inhouden om geen middelvinger naar hem op te steken. ‘Verspilde moeite’ denk ik bij mezelf. Geld hebben maakt iemand nog niet tot een leuk en inspirerend mens, dat blijkt. Deze ervaring pakt geen mens me meer af, Michael speelde zijn rol als verveelde rijkaard fantastisch. Toch zeg ik; ‘Goodbye Michael, please never call me again’.

jgk

De nieuwe hotspot in St. Tropez de KUBE

In de avond neemt de van origine Nederlandse Nikolaj ons (A. en ik) mee op sleeptouw. We beginnen met een cocktail op het dakterras van Kube, een nieuwe hotspot aan de rand van St. Tropez met prachtig uitzicht op de baai. Uiteindelijk eindigen we wederom in de VIP Room via het terras van Café de Paris. Volgende ochtend ontwaak ik zo brak als een tak. Mijn voeten zijn gitzwart van de bank in vip-lounge waar ik de hele avond op heb staan beesten en overal zitten blauwe plekken. Het ging er ruig gaan toe. A. en ik hebben de avond van ons leven en zeggen bij deze nogmaals in koor ‘ Nikolaj bedankt!’

Volgende week verslag van de feestjes rondom fashionweek, de modeshow van Hans Ubbink in Paradiso en naweeën van trip naar St. Tropez.

Liefs Karlijn

Een Reactie op “NEW KARLIJN IN THE CITY – St. Tropez II

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s