NEW TEST: Jeans

JeansAmsterdam – De spijkerbroek is overheersend in het straatbeeld en in ontzettend veel verschillende modellen te krijgen, maar volgens de Nederlanders is de spijkerbroek het moeilijkste kledingstuk om aan te schaffen. Daarnaast blijkt de economische crisis een grote invloed op het koopgedrag van de Nederlanders te hebben als het gaat om mode. Dit komt uit een onderzoek van Ruigrok | NetPanel, uitgevoerd in samenwerking met Amsterdam International Fashion Week (AIFW), dat deze week plaatsvindt van 22 tot 26 juli.

G-STAR MEEST TOONAANGEVENDE JEANSMERK
Jeansmerken doen er van alles aan om zich te onderscheiden van de rest met de laatste modellen, nieuwste wassingen en laatste kleuren. Volgens ruim een kwart (26%) van de Nederlanders is het van eigen bodem afkomstige G-Star het meest toonaangevende jeansmerk dat nieuwe ontwerpen maakt. Twee vijfde (20%) rekent Diesel met haar ontwerpen als meest toonaangevende jeansmerk. Het 150 jaar oude Levi’s wordt na G-Star en Diesel aangewezen als meest toonaangevende jeansmerk (14%). Tijdens deze AIFW showen de exclusievere jeansmerken Blue Blood en Replay hun nieuwe toonaangevende ontwerpen voor volgend jaar zomer.

MODE EN DE ECONOMISCHE CRISIS
Nederlanders geven aan dat de economische crisis hoofdzakelijk invloed heeft op het koopgedrag. Bijna 40% van de Nederlanders recyclet kleding van de vorige zomer, 10% koopt door de economische veranderingen kleding bij de tweedehands kledingwinkel en/of kringloopwinkel en 15% koopt door de crisis nu meer bij modeketens als H&M, ZARA en Mango. Dat ruim de helft van de Nederlanders voorstander is van meer samenwerking in de toekomst tussen jonge designers en grote modeketens zoals H&M en C&A, is daarom niet vreemd. Ook AIFW is hier een voorstander van. Het tweejaarlijkse modespektakel biedt een platform voor jonge ontwerpers en gevestigde namen en heeft als doel de mode-industrie, die wordt gekenmerkt door innovatie en creativiteit, te koppelen aan commercie. Een voorbeeld hiervan is de show van Lichting 2009 supported by G-star Raw, dé mode-industrie prijs voor Nederlands modetalent met als doel een brug te slaan tussen jong modetalent en de mode-industrie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s