NEW COUTURE SHOW: Xuan Thu Nguyen in Parijs

ShowAmsterdam – Xuan Thu Nguyen is een van de weinige Nederlandse ontwerpers die het tot modemekka Parijs weet te shoppen. Tijdens de Fashionweek in de Franse hoofdstad showde de van oorsprong Vietnamese dame een indrukwekkende collectie vol vakmanschap en oog voor detail. ILFN TV – Xuan Thu Nguyen

Xuan laat zien over verschillende technieken te beschikken die zij moeiteloos combineert in haar ontwerpen. Een ode aan de haute couture zoals deze ooit bedoeld was, met een knipoog naar het heden. Contouren en verhoudingen vormen een belangrijk aspect van haar collectie, waar ze mee speelt door gedeelten in de heup en schouderpartij op te blazen zonder hierbij aan elegantie in te leveren. Rijke materialen en soepele stoffen maken haar show een lust voor het oog, waarbij subtiele details zorgen voor een verrassingseffect.

Xuan groeide op in Nederland en studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute (AMFI). Al snel werd Nederland te klein voor haar en verhuisde de jonge ontwerpster naar Parijs waar ze haar eigen boetiek opende in de populaire wijk Le Marais.

(Fleur Le Guen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s