NEW AIFW SHOW: NŌN by KIM

NON BY KIM SS10Amsterdam – Gisteravond showde ILFN TV – NŌN by KIM haar derde collectie tijdens de Opening Soirée op de Amsterdam International Fashion Week. Ze opende de avond met haar spring/summer 2010 collectie “Inventorum Natura”,  geïnspireerd op vleesetende planten.

Ook dit keer werd het publiek getroffen door de conceptuele kracht van NŌN by Kim. Na een overweldigende licht opbouw werd de gehele zaal in duister gehuld en betraden de eerste modellen het podium. Onherkenbaar in transparante vormen gehuld met lichtschijnsels die uit hun vingertoppen leken te komen.  Waarna het licht terugkeerde en de modellen vanonder deze doeken verschenen en de daadwerkelijke show begon.

De textuur van de stoffen doet denken aan die van vleesetende planten. Organische geaderde jerseys, knits en verscheidene gelaagde structuren en gevlekte tricots versterken dit plantaardige gevoel. De vormen zijn typerend voor NŌN by KIM, amorf en en ee Het kleurenpalet heeft een verloop van verscheidene grijstinten, mauve en een verzadigd licht bloed rood. Een sterke collectie met prachtige subtiele vormen, van ingetogen tot meer expressievere stukken. Revolutionair maar zeker met oog op draagbaarheid.
NON BY KIM SS10
NON BY KIM SS10De show was een consistent geheel met de collectie; in de muziek werd het gevoel versterkt van benauwdheid, als ingesloten insecten in een tropische omgeving. Zo ook de beginperformance, het licht wat de modellen volgde, de finale waarin de modellen allen het gezicht van de ontwerpster zelf als masker voorhielden. En tenslotte Kim zelf, die uit deze illustere groep verscheen om het applaus in ontvangst te nemen. Het totaalconcept kwam zeer overtuigend en professioneel over.
NON BY KIM SS10
NON BY KIM SS10Deze nieuwe lente/zomer collectie reflecteert een tijdsgeest die nog moet komen. De verzamelde constructies en de draderige naden geven de kledingstukken een organische snit en clean gevoel. Een fijne balans wordt gecreëerd tussen gladde lichtgewicht en geweven materialen, die een vloeiende, gelaagde silhouet het gevoel van beweging geeft. En zoals we van NŌN by Kim kunnen verwachten is elk kledingstuk bijzonder gedetailleerd.
NON BY KIM SS10Het doorbreken van traditionele patronen maken de collectie van NŌN by Kim herkenbaar, zoals een nette broek met aansnoerkoord, een brede tailleriem boven de bekende wijde bandplooi, of opvallende opengewerkte maillots die gedragen werden onder elegante hoge taille shorts.

NŌN by KIM
Kim Bakker is in 2005 Cum Laude afgestudeerd met haar mannencollectie aan het Amsterdam Fashion Institute, waarmee ze de AMFI prijs “Beste afstudeercollectie van het jaar” won. Na bijna 3 jaar gewerkt te hebben voor verschillende merken besloot ze dat ze haar scherpe visie op mannenkleding om wilde zetten in een zelfstandig label. Sinds zomer 2008 showt Kim onder de naam NŌN by KIM tijdens de Amsterdam International Fashion Week. Haar grensverleggende high fashion mannencollecties kenmerken zich door het doorbreken van traditionele patronen, gelaagde minimalistische silhouetten en ingetogen kleurgebruik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s