NEW AIFW SHOW: Lichting 2009

aifwAmsterdam – ILFN TV – Lichting 2009 heeft dit jaar grote namen naar Nederland gehaald om ons modetalent te beoordelen. Een imponerend panel bestaande Susanne Lau, beter bekend als fashionblogger Susie Bubble, medeoprichterster van de London Fashion week Wendy Dagworthy en de Franse blogster/fotografe/illustrator Garance Doré hadden gisteren de eer om de veertien uitverkoren studenten te beoordelen tijdens deze drukbezochte AIFW show.

Naast ‘a moment of fame’  stonden er mooie prijzen op het spel. Zo ontvangt de winnaar een bedrag van €10.000 om een collectie te starten en krijgt de kans om haar of zijn ontwerpen te showen tijdens de G-Star show op de Fashion Week in New York.

Onder de deelnemers  een paar bekenden. Malou Verharen en Ferdinand Hartgers beide studerend aan de HKU toonden vorig jaar hun werk, onder eigen label Malousebastiaan, tijdens de show van C’est Brillant. Met hun afstudeercollectie Floating Garment nemen zij ons mee naar een plaats zonder grenzen. Het publiek is onder de indruk en het duo krijgt een staande ovatie. Ireneo Ciammella van het KABK is nog een naam die indruk maakt. Zijn collectie Zusje is een mooie mix tussen vervreemding en verwarring.

Malou Sebastian

Malou Sebastian

Ireneo Ciammella

Ireneo Ciammella

Ann Boogaerts Winnende Collectie

Ann Boogaerts Winnende Collectie

De Fabiola collectie van Ann Boogaerts maakt echter het meeste los bij zowel de jury als het publiek. De studente van het Artez mag zich dan ook de terechte winnares noemen van Lichting 2009. Haar collectie is een prachtige combinatie van kleur en silhouetten. Voor haar afstudeercollectie liet  Ann  zich inspireren door de Belgische Koningin Fabiola, die verliefd werd op een Nederlandse man. De overgang tussen deze twee culturen heeft Ann prachtig weergegeven in een eigenzinnige collectie waarbij de liefde voor haar vaderland op originele wijze is verbeeld.

(Fleur Le Guen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s