NEW AIFW SHOW: Openings Soiree by Marleen

VALIZZ AFWS10

Ilja Visser's Valizz collectie

Amsterdam – Woensdagavond was de openings soiree en een hele fijne verassing vond ik ILFN TV – Elsien Gringhuis. Ik kende haar eerlijk gezegd helemaal nog niet zo goed en was erg onder de indruk. Prachtige hoekige vormen en lijnen een goed staaltje patroontechniek. Alsof de modellen  veilig ingepakt waren. Ze koos voor alleen lichte tinten, wit, beige, zacht blauw en stugge materialen als leer en stevig zijde met een coating, wat een prachtige minimalistische uitstraling gaf. Het deed me een beetje denken aan de futuristische architectuur van Balenciaga en de chique eenvoud van Jill Sander. Dit is zeker een dame die we in de gaten moeten houden!

Ontwerpersduo ILFN TV – END was een samenwerking aangegaan met Mexx, voor de najaarscollectie. Het resultaat hiervan was te zien op de openingssoiree. Een erg geslaagde collectie kan ik wel zeggen. De ontwerpen hebben niks van hun END identiteit verloren. END staat bekend om hun grafische vlakverdeling en die was er volop. Sommige tops hadden een clowns gezicht erg grappig en goed uitgevoerd, al houd ik zelf niet zo van clowns. Ik ga in de winkel op zoek naar een prachtig grijs katoenen jurkje met schuine ritsen en mooie zwart met paarse details, of een van de harembroeken. Zaterdag showt END hun eigen collectie op Fashion week ik kan haast niet wachten.

End Mexx © PETER STIGTER

End Mexx © Peter stigter

END MEXX AFWS10 © Peter Stigter

END MEXX AFWS10 © Peter Stigter

Na de pauze werd de avond afgesloten door ILFN TV – Ilja Visser met drie collecties ook wel genoemd de Ilja Visser Group. Geweldig dat deze hard werkende dame nu al drie collecties heeft om te showen. Als eerst showde ze de Valizz collectie. Een collectie waarbij de achterliggende gedachte is dat het kleding is om mee op reis te nemen. De collectie die geshowd werd zou ik graag in mijn koffer willen hebben. Het zag er erg comfortabel uit. Fijne katoenen items en de altijd mooie “Ilja broek”. Dit is een broek die bovenaan op de heupen iets wijder zit, een laag kruis heeft en een iets smallere pijp met altijd fijne zakken. Zakelijk grijs werd gecombineerd met diep blauw en paars en groen. Minder enthousiast was ik over de modellen die lange zwarte staarten in hadden ondanks dat de meeste modellen gewoon blond waren.

Valizz

Valizz

Valizz

Valizz

Daarna kwam de ready to fish by Ilja Visser lijn. Ook dit had weer een erg fijne uitstraling. Fijne tuniekjes en jumpsuits. De collectie bestond uit zachte aarde tinten en zacht roze. Erg mooi vond ik de zijde geplooide tops.

Ilja Visser

Ready to Fish by Ilja Visser

Ready to Fish by Ilja Visser

Ready to Fish by Ilja Visser

Als laatst zagen we de couture lijn Ilja Visser. Die al voor winter 2010 20011 was! We zagen veel mooie tegenstelling. Bijvoorbeeld in stoffen; stevig en soepel qua kleuren; licht en donker en vormen; een stevig jasje gedragen op een soepele jurk. Het was duidelijk dat tegenstellingen een ispiratie voor Ilja moet zijn geweest. Maar van mij had de collectie  wel iets meer vernieuwd gemogen, een aantal van deze silhouetten had ik al eerder bij Ilja gezien. Maar deze dame kan erg trots zijn op al haar collecties. Aan het einde van de show, toen al de modellen van alle collecties de catwalk opkwamen, stond de hele catwalk van voor naar achter vol met modellen!

Couturelijn "ILJA VISSER"

Couturelijn "ILJA VISSER"

Couturelijn "ILJA VISSER"

Couturelijn "ILJA VISSER"

Couturelijn "ILJA VISSER"

Finale ILJA VISSER

Marleen Mathijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s