NEW AIFW SHOW: Blue Blood by Marleen

Blue BloodAmsterdam – Vrijdag avond was de show van ILFN TV – Blue Blood. Zoals altijd was het weer erg druk. Er waren ook Bn’rs zoals Sophie Hilbrand en Hanna Verboom. De collectie was genaamd Bon Voyage. Geïnspireerd op films van Wes Anderson en dan met name Andersons liefde voor details, uniforms en ‘versleten luxe’.

We zagen weer lekker veel denim, niet meer zo strak op het lijf als eerdere seizoenen, maar het was allemaal wat losser en de denim had mooie wassingen en een versleten look. Het eerste deel van de collectie deed me denken aan de 50’s/ 60’s. Dit kwam vooral door de combinatie van witte tunieken en blouses met denim een beetje rockabilly gedragen en door de kapsels van de mannelijke modellen. Erg Elvis en stylish.

BLUE BLOOD © PETER STIGTER

BLUE BLOOD © PETER STIGTER

BLUE BLOOD © PETER STIGTER

BLUE BLOOD © PETER STIGTER

BLUE BLOOD © PETER STIGTER

BLUE BLOOD © PETER STIGTER

Ook zagen we het traditionele rood, wit blauw van Blue Blood wat erg navy aan deed. Daarna ging de reis verder op safari en zagen we dierenprints van zebra’s, leeuwen en natuurlijk het safari jasje. Erg fijn ook weer de stoere jumpsuits. Deze zijn voorlopig nog niet bij Blue Blood weg te denken. Het voornaamste vond ik toch dat we volgende zomer de skinny echt uit moeten zwaaien, want de broeken (zowel jeans als pantalon) waren voornamelijk lekker los.

Bij Avelon (de designer-lijn van Blue Blood) Ging de reis naar outer space. Met felle bliksemflitsen en harde muziek, werd de collectie de catwalk opgepompt. De ongelofelijke wijde jumpsuits (bijna hobbezakken, maar wel fashion op model) kenden we nog uit een vorige collectie maar waren nu uitgevoerd met een prachtige space print van roze zwart en blauw. Ook in deze collectie was alles lekker wijd. De grote witte blouses waren er weer, maar dit keer weer anders uitgevoerd. Erg mooi. Verder zagen de haremachtige broek van soepel materiaal maar met een kruis nog lager dan de knie, veel transparante stoffen, pluimen en de gouden A-tjes van Avelon gebruikt als pailletten in details op de kleding.

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

AVELON © PETER STIGTER

Zelf vond ik de zwarte poncho’s mooi, bijvoorbeeld die van leer. Eigenlijk de enige poncho die je zou mogen dragen, vergeleken met de suffe regenponcho’s in Nederland. Wel vond ik de mannen erg ondergewaardeerd in de Avelon lijn, misschien dan toch alleen maar vrouwen de volgende keer?

Marleen Mathijssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s