NEW AIFW SHOW: Individuals

AMFI AFWS10Amsterdam – Afgelopen donderdag presenteerde INDIVIDUALS de collectie Zomer ’10, LaLaLa. De white tone collectie toont maagdelijke puurheid in contrast met ongekuiste exposure. Opvallende details: handgemaakte korsetten, gouden maskers, verfijnde afwerking, maar ook geknipte tule en zichtbare schoudervullingen.

Zomer ’10 LaLaLa
Een moderne blik op zelfverzekerde vrouwen die geleerd hebben zichzelf te zijn. Soepele silhouetten, sierlijke ambacht en artistieke details vormen de basis voor de zevende collectie van INDIVIDUALS. Het materiaal is divers: vederlichte knoopjes gemaakt van garen, geknipt kant, los gebreid bont en verknipte schaatsen. Eggshell, clay en skin geven een romantische en fragiele toon aan deze collectie en zorgen dat de ontwerpen tot hun recht komen. Maar niets is wat het lijkt, rauwe eerlijkheid is het bewijs van groei.
AMFI AFWS10INDIVIDUALS is een design driven merk dat waarde hecht aan het creatieve proces. Een open mentaliteit staat centraal in alle activiteiten. Diversiteit is het instrument voor creativiteit; het brengt de drie afdelingen – design, branding en management – samen. Middelen, ideeën en talent worden gezien, omarmd en gekoesterd. Iedere nieuwe lichting createurs vangt een moment in tijd en vertaalt dit naar eigentijdse en persoonlijke handschriften, stoffen en silhouetten, geld en vorm, middelen en omgeving. Een platform voor iedereen.
AMFI AFWS10
INDIVIDUALS is een initiatief van Nannet van der Kleijn en het AMFI – Amsterdam Fashion Institute, Hogeschool van Amsterdam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s