NEW AIFW SHOW: Prelude by Marleen

PreludeAmsterdam – Dinsdagavond was, zoals altijd de dag voor de officiële opening van fashion week, de Prelude ILFN TV – Prelude. Hier laten nieuwe opkomende ontwerpers hun werk zien. Het werd gehouden in Hotel Amsterdam the Grand, een prachtige locatie. De eerste show was van Matttijs (tussen de buien door) op de binnenplaatst van het hotel. Een geweldige kleurrijke show met een echt disco glamour gevoel. De modellen hadden ook “disco staarten” zoals de Dolly Dots vroeger (staat aan de zijkant van je hoofd).

Ik was erg blij om de mooie puntschouders waar ik vorig seizoen zo enthousiast over was weer terug te zien. Natuurlijk in een ander materiaal en kleur maar echt prachtig. Ook typisch Mattijs is zijn bijna origamiachtige manier van plissé, dat kon niet ontbreken en lijkt iedere keer alleen maar mooier te worden.

Catta Donkersloot koos voor een tableau vivant  en geen show. Je werd via een looproute langs haar collectie gebracht. Erg fijn want van dichtbij kon je de mooie details en vormen veel beter zien. De klaproos was haar inspiratie voor deze collectie en dat was erg goed te zien in het eerste deel, daar werden we geleid langs bijna bosnimfachtige creaties met wit rood en groen. In het deel erna waren de modellen omgetoverd tot sexy sterke dames. Hier waren vooral de scherpe vormen en mooie detail die typisch Catta zijn goed te zien. Ik vond de overgang van de ene naar de andere alleen wel heel erg groot. Maar los daarvan was wat we te zien kregen erg mooi.

Ook Sjaak Hullekes koos voor een andere presentatie dan alleen een show. In een nostalgische setting vol oude boeken hingen mooie creaties van transparante kwetsbare stofjes in prachtige natuurlijke softe kleuren. Jammer dat Sjaak alleen voor mannen ontwerpt.

Conny Groenewegen verdeelde haar presentatie in tweeën. Eerst werden we verzameld in de Marriage Chamber. Daar onder de begeleiding van een harp kwamen steeds twee modellen binnen en raakte in elkaar verstrengelt door een prachtig ballet. Eerlijk gezegd vergat ik even om naar de kleding te kijken. Gelukkig was er daarna nog een catwalkshow.
Conny maakte een collectie voor zowel mannen als vrouwen. Ze liet zien dat mannen ook prima in plissé kunnen. Ze combineerde dunne stofjes als linnen, organza en katoen met fijne breisels. De kleding leek om het lichaam heen gewikkeld alles viel heel soepel om het lichaam heen. De schoenen paste ook erg goed bij de collectie. Houten sleehakken met gaten in de hak met verweerde linten om de voeten heen gebonden, erg leuk.

Verassing van de avond was zangeres Janne Lane. Aan het einde van de avond kwamen alle creaties van iedereen nog eens langs onderbegeleiding van de Jazz zangeres. Wat een stem! Houd haar in de gaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s