NEW AIFW SHOW: Claes Iversen by Marleen

IVERSENAmsterdam – De collectie van ILFN TV – Claes Iversen was er een waar ik echt naar uit keek. Ik was namelijk erg onder de indruk van zijn vorige collectie en was benieuwd of zijn nieuwe net zo sterk zou zijn. Ondanks dat ik zo enthousiast op pad ging, was ik bijna te laat, omdat dit nu net weer eens een show was die gewoon op tijd begon! Gelukkig kon ik nog net naar binnen glippen.

Claes zijn collectie was geïnspireerd door de zakelijke kant die bij het ontwerpen hoort en de tegenstelling daarvan met de creatieve kant. De klassieke mannengarderobe staat voor zakelijkheid en contrasteert met vrouwelijke vormen en draperieën.
IVERSENTegenstelling waren dan ook duidelijk te zien. Colberts en overhemden met de bekende harde lijnen van Claes werden gecombineerd met gedrapeerde rokken en prachtige jurken van gewassen zijde. De bloesjes waren netjes tot boven dichtgeknoopt later kwamen er steeds meer transparante stoffen en kant de catwalk op. In de jasjes en sommige jurken zaten ook bij deze show schoudervullingen. Dat hangt dus echt in de lucht.
IVERSENHet kleurenpallet bestond ook uit tegenstelling, grijs wit en zwart tegenover kobalt blauw, oud roze en post-it geel. De post-it was een terugkerend symbool. We zagen een soort “post-it jas” en “post-it jurk”. Erg mooi. De post-it stond symbool als ideedrager voor beide werelden, zowel zakelijk als de creatieve wereld van een ontwerper. Het was duidelijk dat deze collectie een stuk  meer draagbaar was dan zijn vorige collecties. Een begrijpbare stap en in Claes zijn geval een stap die goed is gelukt. Ik zag Georgina Verbaan (net als vele andere dames) watertandend kijken naar de prachtige lange gala jurken die langs kwamen. Claes kreeg een zeer verdiende staande ovatie van het publiek tijdens de finale.
IVERSEN
Marleen Mathijssen

Photo Peter Stigter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s