NEW AIFW SHOW: Frans Molenaar Prijs 2009 en Hyun Yeu

AIFWAmsterdam – ILFN TV – Hyun Yeu valt deze (fashion)week dubbel in de prijzen. Vrijdag won de jonge ontwerper uit Zuid-Korea de ILFN TV – Frans Molenaar prijs 2009 en zondag presenteerde hij tijdens zijn eigen AIFW show zijn eerste mannencollectie.

Hyun Yeu won de Frans Molenaarprijs met  zijn collectie ‘Double vision and illusions’, waarin hij het publiek en de jury meenam naar een romantische wereld, die verstoord wordt door de waanbeelden van een schizofrene vrouw. Hyun Yeu werd door de jury geprezen door zijn verrassende combinatie van stoffen en mooie afwerking. Zijn collectie werd als meest couture beschouwd en het duurde dan ook niet lang tot de jury, bestaande uit Lous Geerlings, Milou van Rossum, Fiona Hering en Ruud van de Peijl, tot haar oordeel kwam. Toch droegen zij een speciale vermelding op aan Dewi Pfeiffer die zich voor haar collectie liet inspireren door de kunst van Jan Schoonhoven.

Hyun Yeu tijdens de Frans Molenaar Prijs

Hyun Yeu tijdens de Frans Molenaar Prijs

Zondag showde Hyun Yeu met zijn mannenlabel ADO LES SCENTS de collectie ‘I still have butterflies’. De gevoelens van liefde en spanning worden in de ontwerpen  vertaald door het gebruik van zachte stoffen in heldere kleuren. De materialen zijn luchtig en veelal transparant die een bepaalde mate van kwetsbaarheid opwekken. Zijde en organza, maar ook jerseys en jeans zorgen voor een grote mate van diversiteit.

Adolescent

Adolescent

Adolescent

Adolescent

Hoewel de show met veel zwarte items wat sober van start ging ontpopte Hyun Yeu zich gaandeweg tot een ware vlinder. Met subtiele details en mooie silhouetten laat hij ook in deze mannencollectie zien een couturemeester te zijn.

Fleur Le Guen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s