NEW AIFW SHOW: End by Marleen

END © Peter StigterAmsterdam – De laatste show van zaterdag was de show van ILFN TV – End van ook een ontwerpers duo Eva en Delia. END staat bekend om hun patchwork. De collectie die ze in samenwerking met Mexx hadden gemaakt vond ik erg leuk, dus ik was benieuwd naar wat we nu weer te zien zouden krijgen.

De collectie heette; “Happy Little Tree”. De late tv kijker weet natuurlijk dat dit een van de vele vrolijke uitspraken van schilder Bob Ross is. Zowel zijn schilderijen als de man zelf hebben als inspiratie gediend voor de collectie. Zijn landschappen zijn vertaald tot een grafische vlakverdeling. Dit was duidelijk te zien in de eerste jurk die de catwalk op kwam. De voorkant van de jurk was een duidelijk schilderij van veraf, maar het was ook meteen helemaal END doordat de vlakverdeling bestond uit het typische END patchwork en rimpelvlakken. Heel mooi gedaan.

END © Peter Stigter

END © Peter Stigter

END © Peter Stigter

END © Peter Stigter

END © Peter Stigter

END © Peter Stigter

END hield nog wel vast aan het silhouet van hun eerdere shows maar dat vond ik absoluut geen minpunt, want het was gewoon erg mooi. Naast het patchwork was er ook veel smokwerk in jurkjes verwerkt. De taille van de broeken zat laag en de tops waren soms wat breder op de schouders. Ook het kleurenpallet paste helemaal in het thema. Zacht groen, bruin, grijs, geel en okergeel. Tijdens de finale kwamen de modellen niet in een rij langs, maar stonden aan het begin van de catwalk met zijn allen bij elkaar in een mooie compositie. Helemaal compleet in het thema. Het was een prachtig plaatje.

END © Peter Stigter

END © Peter Stigter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s