NEW AIFW SHOW: House of Orange

HOOAmsterdam – Met de benefietshow van House of Orange ‘A tribute to Orange Babies’ werd gisterenavond de Fashion Week in Amsterdam op feestelijke wijze afgesloten. Hoewel de avond een serieuze ondertoon had, pakten de stylisten van House of Orange flink uit om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Ditmaal geen dure goodiebags op de stoelen. Nee, in plaats daarvan werd het publiek geacht om zelf een kledingstuk te doneren aan de stichting van Orange Babies, die zich inzet voor met HIV-besmette zwangere vrouwen in Afrika.

Wende Snijders opende de show, waarna een eenstemmig kinderkoor het stokje van haar overnam. Onder het motto Bound en Found hadden Caroline Fuchs, Maarten Spruyt en Kevin Power immens grote constructies geproduceerd die in de vorm van levende standbeelden als ware kunstwerken over de catwalk paradeerden. Bij de collectie van Nick Foss en Rene van de Beld stond het herenpak centraal. Deze hadden uit elkaar  gehaald en op geheel eigen wijze weer tot een nieuw kledingstuk vervaardigd, die overigens door een aantal zeer goeduitziende  modellen werden geshowd.

Wende

Wende Snijders opende de show

Het was een show vol hoogtepunten en dit werd nog eens extra bevestigd toen een heus paard haar opwachting op de catwalk maakte, als symbool voor kracht en vrijheid. Tot slot sloot een groep Afrikaanse dansers onder luid tromgeroffel de avond af, waarna het feest zich in de loungeruimte verder voortzette. House of Orange maakt na 10 jaar met deze indrukwekkende show de cirkel rond en laat zien dat creativiteit één van de belangrijkste wapens is in de strijd tegen HIV. (Fleur Le Guen)

Afrikaanse Dans
bound&found
Paard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s