NEW SNEAK PREVIEW: Django

Django couture juli 2009Amsterdam – Sinds DJANGO in 2007 Project Catwalk won, is het snel gegaan met de Haarlemse designer. Voor de derde maal op rij presenteert de ‘edgyglam’ ontwerper zijn collectie tijdens de Amsterdam International Fashion Week. De collectie 2009 is gebaseerd op de woerd; ofwel de mannetjes eend. Het kleurpallet en de vloeiende lijnen van dit diertje vormen de inspiratiebron voor de nieuwe collectie. Door middel van een unieke animatie trailer showt DJANGO, in samenwerking met animatiebedrijf Mimicmedia, nu al een voorproefje van de couture 2009. Kijk en oordeel zelf!

De stijl van DJANGO wordt omschreven als edgyglam; een vrouwelijk beeld met een knipoog en inclusief een rauw randje. Daarnaast maakt de designer altijd gebruik van -en laat hij zich inspireren door- verschillende contrasten. Ditmaal is het de mannetjes eend, met zijn bijzondere kleurenpallet en vloeiende lijnen, die de alledaagse en natuurlijke contrasten voor de nieuwe collectie biedt. De kleurencombinatie van de mannetjes eend, van koffie-achtig bruin, mokka, beige en roomwit, die in contrast staan met de harde kleuren paars en groen van het hoofdje, brengen de ontwerpen van 2009 samen tot een bijzondere colourblocking collectie.

De contraststijl van DJANGO is ook terug te vinden in het gebruik van stoffen voor zijn collectie. Letterlijke en figuurlijke harde en stugge stoffen worden afgewisseld door natuurlijke, see-through zijdes. De collectie bestaat voornamelijk uit liefelijke avond jurken en cocktailjurkjes tegenover stoere pantalons en colberts. “Ik houd van een vrouw die het leuk vindt om zich als een echt meisje te kleden, maar tegelijkertijd ook stoer durft te zijn. De Olsen twins weerspiegelen mijn ideale vrouwbeeld: een schattig Chanel jurkje gecombineerd met een stoer Givenchy jasje” aldus DJANGO.
Django Steenbakker

De ontwerpen worden ondersteund door sierraden die zijn geïnspireerd op Oud-Hollandse steekdracht; grove sieraden met grote sluitingen en bling bling tegenover matte kralen. DJANGO zal  in augustus zijn volledige collectie digitaal presenteren.
Django Steenbakker
DJANGO is onlangs een samenwerking aangegaan met het animatiebedrijf Mimicmedia; een bedrijf dat zich specialiseert in 3D webanimatie voor confectiekleding. DJANGO heeft het bedrijf geholpen een zo realistisch mogelijk beeld van de vrouw weer te geven; van gezicht en figuur tot verschillende poses en een mooi loopje. Zijn muse Josh Veldhuizen, onze Josh die binnenkort haar Photo Diary zal publiceren, stond hiervoor model en haar ‘signature walk’ werd hiervoor gebruikt. Mimicmedia heeft op hun beurt gezorgd dat de nieuwe collectie van DJANGO gevisualiseerd wordt door middel van een tailor-made animatie filmpje. “Als ontwerper heb je bij je collectie een thema en een soort ideaal beeld in je hoofd. Deze unieke animatie zorgt ervoor dat mijn verhaal achter de collectie, mijn gedachten en visie, duidelijk worden voor de consument.”  WWW.MIMICME.NL

3 Reacties op “NEW SNEAK PREVIEW: Django

  1. MOOI BERICHT HOOR ;)
    STAY TUNED !!! EIND AUGUSTUS MIJN NIEUWE COLLECTIE!

  2. Waanzinnig… can’t hardly wait ;-)

  3. sierraden is niet correct. Voor de rest een tof stuk en ben ik ontzettend benieuwd naar de collectie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s