NEW ‘DARYL’ SELLING POINT: blanche-online.nl

Daryl van WouwAmsterdam – Met trots presenteert webshop Blanche de collectie van Nederlands topontwerper Daryl van Wouw. Vanaf winter 09/10 is de darylvanwouw collectie online beschikbaar voor het grote publiek. De collectie bestaat uit zeer draagbare ontwerpen, ‘best of’ stuks en catwalk showstoppers.

De winter 09/10 collectie is geïnspireerd op de rijke Aziatische cultuur en met name op de Chinese symboliek. Vanuit de hevig slingerende taxi’s van en naar zijn atelier aanschouwt de streetcouture designer dagelijks het Chinese straatbeeld. De typisch rode lampionnen, de gelukskat en de authentieke maskers komen dan ook zowel grafisch als qua vorm terug in de collectie.

‘Lian Pu’, ‘Deng Long’ & ‘Zhao Cai Mao’
De darylvanwouw collectie is zoals we van hem gewend zijn een mix van comfort en design. Comfy joggingsrokken, stoere jeans skirts met opvallende plooidetails, trenchcoats, oversized klassieke knitwear, stoere bandeaujeansjurken en basic tees zijn ditmaal geïnspireerd op de Chinese cultuur. ‘Lian Pu’, ‘Zhao Cai Mao’ en ‘Deng Long’ zijn belangrijke symbolen uit de Chinese geschiedenis. Deze vormen van expressie vertaalt Daryl van Wouw op een geheel eigen wijze naar een uitgesproken totaalbeeld.

Opvallend binnen de collectie zijn de prints. De drie basisprints van de ‘Lian Pu’, ‘Zhao Cai Mao’ en ‘Deng Long’ symbolen worden zowel individueel als ook gecombineerd gebruikt waardoor meerdere lagen ontstaan. Deze multiprints zijn onder andere verwerkt in de musthaves van het seizoen, zoals de cocktailjurken, leggings en strapless maxi-jurk.

www.blanche-online.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s