NEW KARLIJN IN THE CITY

Karlijn VisserAmsterdam – Na een tijd van hard werken, veel goodiebags vullen en luieren op het terras is het nodig verder te gaan met de cliffhanger van drie weken geleden: de Gay Parade.

Om nog even na te genieten van al het moois wat The Toren ons die avond had gegeven trek ik me terug tussen de vier muren van mijn appartement. Ik schrijf mijn memoires op in mijn dagboek, doe boodschappen en spring eind van de middag op mijn fiets richting binnenstad. De ene na de andere glimmende homo moet ik voor mijn banden wegmaaien. Er is geen beginnen aan. En dat terwijl ik express na de Canal Parade pas in actie kwam buiten de deur.

Met vriendin M. drink ik een glas bij de Huiskamer op de Utrechtsestraat. Het duurde een tijd voor we elkaar vonden in de gekte, maar dan heb je ook wat. Binnen no-time sta ik namelijk op het vip-deck van Chemistry op het Amstelveld. Ouwe rockster M. weet waar Abraham de mosterd, en de vip-bandjes haalt. Daar hou ik van. Waar ik mijn contacten heb vergaard binnen de lege jetsetscene , komt M. beter uit de verf in de housescene. Niet voor niets studeerde zij een aantal jaar geleden af, aan de school voor journalistiek, als ware ‘Houseoloog’. Van dit soort ken ik er maar één, M.!

Ja hoor we googelen Amstelveld + Gaypride en wie zien we op de eerste pagina? Natuurlijk, ons vip deck M.!

We googelen Amstelveld + Gaypride en wie zien we op de eerste pagina? Natuurlijk, onze vip-deck koningin M.!

Een uur later ben ik overprikkeld door de massa. Gelukkig is mijn vader in de stad met zijn zwager zodat ik bij de heren kan inhaken. We zoeken de rust op bij het terras van De Jaren. Ineens vraag ik mij af wat mijn vader op een dag als vandaag zoekt in het Sodom en Gomorra, waar hij ooit zijn enige dochter achterliet?! ‘Papa, wat doe je in Godsnaam tijdens de Gay Pride in het Amsterdamse? Moet je stiekem nog uit de kast komen?’ vraag ik hem. ‘Dat zal mama leuk vinden! Stond ze het überhaupt toe dat je hier vandaag rond schuift?’. Papa begint te lachen en begint met de ontkenningsfase, ‘De afspraak met zwager P. staat er al een half jaar, wisten wij veel dat deze parade gaande was.’ P. begint zich ook in het gesprek te mengen, ‘We zijn vanochtend naar de Hermitage geweest hoor’. Hm dat stelt me niet in het minste gerust. Na het eten zeg ik de heren gedag en geef ze een laatste tip waar ze het best de kroonluchters kunnen invliegen; Rapido in Paradiso. Een feest voor de die-hard gays waar je niet wordt toegelaten zonder leren string en ontbloot bovenlichaam. Have fun!

Restaurant Marquee

Restaurant Marquee staat er op deze foto vredig bij, op deze avond was dat wel anders..

Zelf doe ik het een stuk rustiger aan. Ik vertrek wederom richting Utrechtsestraat waar de opening van restaurant Marquee (het voormalige Herrie van den Blijker) plaatsvindt. Het is een komen en gaan van bekenden. Als klap op de vuurpijl zie ik vanuit mijn ooghoek het duo Frank en Rogier staan. Dit zijn de twee nichten uit Bij ons in de PC, die zulke fantastische curry met magere kwark maken voor het goede doel . Een grotere fan als dat ik van de twee ben bestaat er niet. ‘Rogier, joehoehoe!’ schreeuw ik op mijn meest hysterische toon. Dat maakt indruk. Niet veel later staat Rogier aan mijn zijde te bubbelen met glas prosecco in zijn hand. We spreken af elkaar later in Jimmy Woo te ontmoeten.

De bar van Marquee

En ook de bar van Marquee was ram vol

Samen met vriendin A. waag ik de tocht naar de Jimmy. Geruchten gaan dat de Sugababes hier vanavond een optreden weggeven. Overal om mij heen zie ik homo’s uit hun dak gaan. Het werkt aanstekelijk. Ook A. en ik zitten er op z’n zachtst gezegd ‘lekker in’. Rond twee uur gaan de duizenden lichtjes in de kelder uit, en richt de spot zich op de drie Sugababes die met een truc van Hans Kazan op het podium stonden. Alle mannen (zowel ho als he) flirten er flink op los met de dames. Blijkbaar doe ik dus al jaren iets niet goed…

Na heel wat geduw en boze blikken hebben we de foto's voor de

Na een worsteling tussen alle he's en ho's door staan we eindelijk vooraan en kunnen we onze foto's maken

Sugar BabesMet een voldaan gevoel en overkill aan gay-best-friends duik ik bij het ochtendgloren mijn bed in. Amsterdam is mooi en ik ben er nog lang niet klaar mee.

Liefs Karlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s