NEW BEAUTY TEST: Bad hair day zorgt voor slecht humeur

BeautyAmsterdam – Van een bad hair day wordt niemand vrolijk, maar sommige vrouwen worden er ronduit chagrijnig van. Uit onderzoek van Styletoday.nl en Nivea blijkt dat bij meer dan de helft van de Nederlandse vrouwen het zelfvertrouwen flink daalt tijdens een bad hair day. Dertig procent van de vrouwen laat zelfs haar humeur verpesten door een verkeerde coupe.

De enquête, die onder 1150 vrouwen werd ingevuld, nam tevens de drie grootste haarirritaties onder de loep. Op één staat een kapsel dat niet in model wil (44%), gevold door haar dat geen volume heeft (33%) en een kapper die nooit het ideale kapsel knipt (21%) leidt ook tot groot ongenoegen van de dames.

Dat de Nederlandse vrouw behoorlijk ijdel is blijkt uit het feit dat ongeveer de helft van de vrouwen dagelijks zo’n  vijf tot tien keer in spiegel, auto- of winkelruit haar kapsel checkt. Toch kampen deze  ijdeltuiten met de nodige onzekerheden. Meer volume blijkt de grootste haarwens van de Nederlandse vrouw (43%), gevolgd door krullen (22%), geen grijze haren meer (14%), stijl haar (12%) en een andere haarkleur (9%). Beyonce wordt met haar volumineuze haar als voorbeeld gezien, ook het kapsel Penelope Cruze en Angelina Jolie zijn populair.

Voor het volumeprobleem hebben de dames gelukkig een oplossing gevonden. Meer dan de helft van de vrouwen laat hun haar in laagjes knippen (58%). Ook een speciale shampoo en conditioner zijn veelgebruikte producten om meer volume te creëren (49%) Verder blijkt de föhn een redmiddel voor een volle bos. Kijk voor meer informatie over het onderzoek op http://www.styletoday.nl of ga naar http://www.niveau.nl om de nieuwe haarverzorginglijn Volume Sensation te bekijken.

(Fleur Le Guen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s