LABEL WE LOVE: Fred Perry

Fred PerryAmsterdam –  In onze nieuwe rubriek Label We Love zullen we iedere week een label uitlichten waar ons hart sneller van gaat kloppen. We trappen af met Fred Perry die dit jaar zijn 100 jarig jubileum viert. Hoewel oprichter Frederick John Perry ruim veertien jaar geleden overleed, leeft de naam van de Britse sportman nog steeds voort. Hij heeft maar liefst drie Wimbledontitels op zijn naam staan, maar bij het grote publiek is hij vooral bekend van de lauwerkrans dat het logo van zijn populaire kledinglijn vormt.

Na zijn loopbaan als proftennisser richtte hij in 1952 Fred Perry Sportswear op. Het label begon met de productie van zweetbandjes, maar werd vooral populair door hun witte poloshirt. De opkomst van de Mods in de jaren ’50 zorgde voor een uitbreiding van de polo in tal van kleuren. De polo, ook wel de ‘Fred’ genoemd, is nog steeds een vast onderdeel van de collectie.
Fred PerryTegenwoordig bestaat het aanbod van Fred Perry uit een uitgebreide dames en herenlijn; een combinatie van sportieve items en Britse elegantie. Daarnaast heeft het label een luxe tassen en schoenenlijn. De najaarscollectie voor 2009 bestaat uit een afwisselende mix van basiskleuren als donkergroen en zwart met blauw en rood als accentkleuren. Ruitpatronen en grappige details maken de collectie tot een levendig geheel. Kijk voor de complete collectie op www.fredperry.com
Fred Perry
Fred Perry
MAIL&WIN
Ter ere van het 100 jarig jubileum mogen wij vier Fred Perry pakketten weggeven, bestaande uit  een collecters item game, een notitieblokje en een lookbook van de nieuwe collectie. In twee van deze pakketten zit tevens een exclusieve dasspeld bijgesloten. Mail ons de reden waarom jij dit pakket moet winnen naar winactie@ilovefashionnews.com en wie weet behoor jij wel tot één van de winnaars!
Fred Perry
(Fleur Le Guen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s