NEW LIMITED EDITION WORKBOOT: Red Wing

Red WingAmsterdam – De in denimland zeer gerenommeerde jeanstore Butcher of Blue (B.O.B.) in Hoogland had gisteravond een Nederlandse primeur. Op dit moment heeft BOB als enige winkel in Nederland het exclusieve recht om het vintage-label van Ralph Lauren, RRL genaamd, te mogen verkopen. Tegelijkertijd heeft het Amerikaanse schoenenmerk Red Wing Shoes, een exclusieve workboot gelanceerd. Ter gelegenheid hiervan heeft BOB een feestelijke productlancering georganiseerd in zijn winkel.
Henk Red Wing Shoes heeft in een gelimiteerde oplage van slechts 44 paar voor de Nederlandse markt de zogenaamde 879 aan het publiek aangeboden. Om het unieke en exclusieve karakter van deze schoen nog meer kracht bij te zetten heeft tatoo-legende Henk Schiffmacher de schoenen persoonlijk gesigneerd en genummerd met zijn tatoeagenaald!
Red WingDe 879 is oorspronkelijk een schoen voor de jacht en is ontwikkeld in de beginjaren 50. Het unieke aan deze schoen is de zogenaamde traction tred zool, met een typische witte kleur en geen uitsparing voor de hak, alsmede de superieure leersoorten die zijn gebruikt. De gelimiteerde uitvoering is gemaakt van suede leer, “Hawthorne muleskinner” genaamd. Een prachtige, geoliede leersoort die ontwikkeld is in de leerlooierijen van de Red Wing Shoe Company.  Het merk Red Wing is al enige jaren met succes aanwezig op de Nederlandse markt. Met name de Engineer boot is uitgegroeid tot een groot success. Het merk komt uit Red Wing, Minnesota, gelegen aan de Missippi rivier. Sind 1905 maakt Red Wing Shoes niet alleen hun eigen leer in de looierij, maar fabriceert ze ook nog haar schoenen op traditionele wijze in de fabrieken in Red Wing.

3 Reacties op “NEW LIMITED EDITION WORKBOOT: Red Wing

  1. wat gaaf, die ga ik zeker even checken!

  2. Leuk voor mijn vriendje!!! Goede tip :-)

  3. WOW wat vet!! Ik ga ze ook sowieso even checken!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s