NEW TEST RESULT: Zelfverzekerd met hakken

High HeelsAmsterdam –  Killer heels of toch liever flatjes? Omdat het vrijdag 4 september nationale High Heels Day is, zijn hierbij alle hoge hakken dragers van Nederland hierbij opgeroepen om hun mooiste paar uit de kast te trekken. Zo hield de website Styletoday onder ruim 3000 bezoekers een enquête over het dragen van hoge hakken. Zo voelt 35% van de Nederlandse vrouwen zich sexy op hoge hakken, is 22,3% er zelfverzekerder door en vindt meer dan een kwart van de ondervraagden dat haar figuur door het dragen van hakken beter tot haar recht komt. De Nederlandse vrouw blijkt een groot fan te zijn van het dragen van hoge hakken.

Maar liefst 96% van de ondervraagden zegt ze te dragen. En 44% van hen zegt zelfs nooit zonder high heels de deur uit te gaan. Ook in het oordeel over andere dames heeft de Nederlandse vrouw een uitgesproken mening: ruim 83% vindt een vrouw op hoge hakken mooier. De kleine 4% van vrouwen die nooit op hoge hakken loopt geeft pijnlijke voeten en ‘er niet op kunnen lopen’ op als voornaamste reden. De high heels liefhebster draagt het liefst pumps (33,2%), hierna volgen laarzen met een hoge hak (24%), open schoentjes (17,6%) en enkellaarsjes (15,4%). Het minst populair zijn stiletto’s (9,8%).
Toch geven wij niet veel geld uit aan hoge hakken. Meer dan de helft (52,6%) betaalt tussen de 50 en 100 euro voor één paar.

Leuke uitkomst is het hoge percentage van vrouwen dat zegt wel eens hoge hakken te kopen die niet passen: dit is 41,8%. Toch weerhoudt het ons er niet van om ze te dragen: 71,2% loopt wel eens op hoge hakken die niet lekker zitten. Ja want wie mooi wilt zijn moet pijn lijden toch? Gemiddeld laten wij vrouwen 2 tot 5 paar hakken ongedragen in de kast staan. Herkenbaar? Heb ik er nog één voor je. Weleens een extra grote tas bij je om daar aan het eind van de dag die heerlijke flatjes uit te halen en je hoge hakken hierdoor te laten vervangen? Dan ben je niet de enige, want 30% van de vrouwen stopt tijdens een dagje hoge hakken dragen een extra paar platte schoenen in haar tas.
Dont forget: 4 september, High Heels Day!

Deze nationale modedag is in het leven geroepen in samenwerking met magazine Grazia en schoenenketen Cafe Moda. Het is een ode aan de hoge hak en de zelfverzekerde, modebewuste vrouw die ze draagt.

(Juliët Oosterom)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s